Krompir iseći na kolutove, posoliti, pobiberiti, začiniti mlevenom paprikom, promešati i staviti u nauljenu tepsiju. Peći krompir oko 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Filete soma posoliti, premazati u tankom sloju pesto sosom, uviti u rolnice i uvezati kuhinjskim kanapom kako se prilikom pečenja rolnice ne bi otvarale.
Izvaditi krompir iz rerne, pa u tepsiju dodati rolnice soma (savet: rolnice ređati na kolutove limuna da se ne bi lepile za dno tepsije). Vratiti u rernu i peći još 10-ak minuta.
Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati bademe, posoliti i kuvati sos.
Na tanjir servirati sos, staviti rolnice soma, krompir i brokoli i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 47 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 229 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 23.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Natrijum - 114.5 mg
Vlakna - 2 g