Toggle Navigation

 

Rolnice soma sa bademom i pestom

Odlična kombinacija ukusa, mirisa i boja.

Plativoo
Priprema

Krompir iseći na kolutove, posoliti, pobiberiti, začiniti mlevenom paprikom, promešati i staviti u nauljenu tepsiju. Peći krompir oko 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Filete soma posoliti, premazati u tankom sloju pesto sosom, uviti u rolnice i uvezati kuhinjskim kanapom kako se prilikom pečenja rolnice ne bi otvarale.

Izvaditi krompir iz rerne, pa u tepsiju dodati rolnice soma (savet: rolnice ređati na kolutove limuna da se ne bi lepile za dno tepsije). Vratiti u rernu i peći još 10-ak minuta.

Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati bademe, posoliti i kuvati sos.

Na tanjir servirati sos, staviti rolnice soma, krompir i brokoli i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 47 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 229 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 23.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Natrijum - 114.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g fileta soma
    • 500 g krompira
    • so,
    • biber
    • crvena mlevena paprika
    • 300 g barenog brokolija
    • 60 g badema
    • 40 g pesto sosa
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 3 kašike maslinovog ulja
Ključne reči:
som krompir brokoli bademi pesto sos