Priprema supe: U odgovarajuću šerpu naliti hladnu vodu, dodati lovorov list, biber u zrnu i so. šerpu staviti na vatru i kad voda prokuva pažljivo spustiti prethodno očišćenu ribu. U zavisnosti od veličine, ribu kuvati 10-12 minuta. Kad je riba gotova, izvaditi je na tanjir i procediti supu u drugu šerpu. Sipati prebran pirinač i vratiti na vatru da se kuva 10 minuta. Supu sa pirinčem servirati u duboke tanjire i dekorisati iseckanim peršunovim listom.
Skuvanu škarpinu pažljivo propeći na maslinovom ulju. Servirati je na tanjir uz prilog od krompira i posuti sitno sečenim peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 875 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 117 mg
Belančevine - 64 g
Belančevine (%) - 44 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 437.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 58.5 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 2 g