Pileće belo meso iseći na rezanca i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati iseckane šampinjone, pržiti nekoliko minuta, pa dodati i senf. Naliti pilećom supom i kuvati 10 minuta. Gustin pomešati sa hladnom vodom i sipati u posudu sa mesom i pečurkama, posoliti i pobiberiti. Piletinu servirati uz bareni brokoli i kuvani pirinač.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 1080 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2.5 g