Crni i beli luk izmiksati u blenderu. U činiju staviti meso, izmiksane lukove, mineralnu vodu, začine, sodu bikarbonu i belance. Smesu promešati rukama, formirati loptice, pritisnuti dlanovima, staviti na sredinu list praške šunke i sir. Preklopiti, utisnuti dobro ivice i oblikovati u pljeskavicu. Ruke premazati uljem dok se prave pljeskavice, jer će se lakše formirati i smesa neće lepiti za dlanove. Grilovati pljeskavice na tihoj vatri. Krompir oljuštiti, preseći na pola, posuti začinskim travama, preliti uljem, promešati i izgrilovati. Na tacnu servirati pljeskavice i krompir uz lepinje i salatu.
Porcija za odraslu osobu - 580 g
Energetska vrednost porcije - 910 kcal
Natrijum - 1779 mg
Masti - 51 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 299 mg
Belančevine - 82 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 889.5 mg
Masti - 25.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 149.5 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 2 g