Limun oljuštiti, iseći i staviti u blender. Kratko izmiksati, dodati ostale začine i nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije homogena smesa. Krilca preliti pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoje pola sata. Zatim ih izgrilovati na tihoj vatri, dok ne porumene. Papriku iseći na četvrtine i zajedno sa čerijem kratko izgrilovati. Servirati krilca i povrće na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 142 mg
Belančevine - 56 g
Belančevine (%) - 56 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 185 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Vlakna - 1.5 g