Meso iseći na trake. Izmešati gustin, soja sos i kašiku ulja, začiniti, pa u tome marinirati meso. U međuvremenu, skuvati brokoli u slanoj kipućoj vodi. Papriku iseći na štapiće, a luk i šampinjone na kolutove. Meso izvaditi iz marinade i ostaviti da se ocedi. U dubljem tiganju zagrejati 2 kašike ulja, pa u njemu ispržiti meso, uz neprestano mešanje. Meso izvaditi i ostaviti na toplom. Usuti marinadu u tiganj, ostaviti da prokuva i dodati prethodno pripremljeno povrće i grašak. Sve kuvati 6-7 minuta. Potom vratiti meso, još malo dinstati da se pomešaju ukusi. Začiniti đumbirom i služiti toplo uz bareni brokoli.
Uz mali napor oko pripreme, marinada daje veliki doprinos svakom jelu i pruža mogućnost da razvijete vlastitu kreativnost. Jednom kad savladate osnove, slobodno možete eksperimentisati sa začinima.
Porcija za odraslu osobu - 535 g
Energetska vrednost porcije - 625 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 267.5 g
Energetska vrednost porcije - 312.5 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 9 g