Vrganje potopiti u mlaku vodu i ostaviti da odstoje odnosno upiju tečnost. Ocediti ih od vode (vodu od vrganja sačuvati), staviti na deo maslinovog ulja da se peku, dodati iseckane začinske trave (ruzmarin i majčinu dušicu) i kuvati na laganoj vatri. Na rastopljenom puteru upržiti sitno iseckan peršun, preliti pavlakom za kuvanje i kad proključa dodati bareni pirinač. Vraganje usitniti i napraviti sos. Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na preostalom maslinovom ulju. Servirati piletinu uz prilog od pirinča, preliti sosom od vrganja i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 437 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 93 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 218.5 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 46.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2 g