Meso iseći na komade, začiniti, premazati senfom i uljem i ostaviti da odstoji sat vremena. Krompir iseći na komade, poređati u nauljenu posudu i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C, 30 minuta. Umutiti jaja u činijici. Brašno staviti u jedan tanjir, a u drugi sjediniti susam i semenke lana. Meso panirati: prvo u brašno, zatim jaje i na kraju u mešavinu semenki. Ispeći u zagrejanom dubokom ulju. Puter otopiti u šerpici, dodati brašno, naseckanu mirođiju i malo upržiti. Naliti mleko i kuvati dok se sos ne zgusne. Servirati meso i krompir na tanjir i preliti sa sosom. Uz jelo poslužiti šopsku salatu.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Natrijum - 666 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 204 mg
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 333 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 6 g