Piletinu iseći na šnicle, izlupati tučkom za meso, začiniti hmeli sunelijem i izgrilovati na delu ulja. Na drugoj polovini ulja propržiti isečen praziluk i beli luk, dodati iseckane šampinjone i začine. Na puteru kratko propržiti brašno, preliti mlekom, začiniti i kuvati dok se sos ne zgusne. U vatrostalnu posudu poređati grilovanu piletinu, sipati smesu od pečuraka i preliti bešamel sosom. Posuti parmezanom i zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Poslužiti uz crni hleb.
Ovaj obrok je veoma bogat belančevinama koje su zastupljene u količinama većim u odnosu na trenutno važeće preporuke. Da bi unos belančevina na dnevnom nivou bio u preporučenim granicama, neophodno je u ostalim obrocima akcenat staviti na namirnice koje nisu bogate belančevinama.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1090 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 545 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3.5 g