Krompir oprati, uviti u foliju, staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 35 minuta. Za to vreme na zagrejanom ulju ispeć sitno iseckanu piletinu, pa kad porumeni dodati isečene bukovače. Ostaviti da se prži par minuta dok ne ispari voda koju će bukovače ispustiti. Zatim dodati biljnu pavlaku, začiniti i kuvati dok ne proključa. Krompir izvaditi iz rerne, otvoriti foliju i zatim ih zaseći po vrhu unakrst, malo stegnuti ćoškove da se izdigne sredina, pa ih staviti na tanjir. Uz krompir servirati piletinu sa bukovačama u sosu i poslužiti uz salatu od svežeg krastavca i krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 4 g