Na ulju propržiti naseckan crveni luk, dodati isečenu šargarepu i piletinu. Kratko prodinstati, a zatim dodati kukuruz , grašak, pirinač i iseckan peršunov i celerov list. Začiniti, naliti bujonom, promešati i kuvati 5 minuta. Poklopiti i ostaviti da odstoji kako bi pirinač upio svu tečnost. Servirati jelo na tanjir i poslužiti uz ražani hleb.
Obrok velike energetske vrednosti, sa većom količinom belančevina i biljnog i životinjskog porekla, čime se obezbeđuju sve organizmu neophodne aminokiseline
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 240 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 4.5 g