Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti listiće pršute i trapista i napraviti paketić.
Paketiće peći na zagrejanom ulju, pažljivo da se ne bi raspali, sa svih strana.
Pečenu papriku usitniti, pomešati sa pavlakom za kuvanje i kiselom pavlakom, staviti u šerpu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Servirati pileće paketiće na tanjir, dodati bareni pirinač i preliti sosom od pečene paprike.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 122 mg
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 164 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 61 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Natrijum - 82 mg
Vlakna - 1 g