Pileće belo meso začiniti i ispeći na delu ulja.
Na malo ulja staviti naseckan luk, dodati iseckanu pršutu i preliti biljnom pavlakom.
U gril tiganju ispeći kolutove tikvica i patliđzana. Izvaditi ih sa strane, a u isti tiganj dodati šampinjone isečene na polovine.
Kada su šampinjoni gotovi dodati puter i ostaviti da se otopi.
Servirati file sa povrćem i preliti sosom.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 105 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 820 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 52.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 410 mg
Vlakna - 1.5 g