Pileće batake iseći na komade i poređati u tepsiju. U činiji umutiti med, senf, dodatak za jelo, ulje i ruzmarin. Umućenu masu preliti preko mesa, dodati krompir isečen na kriške i rendanu jabuku. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 50 minuta. Pred kraj pečenja skinuti foliju i zapeći batake oko 10 minuta.
recept by Dijana
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 192 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 133 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Natrijum - 96 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 66.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 1 g