Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni luk, dodati med, pileće batake i začiniti dodatkom za jelo. Poklopiti i uz povremeno mešanje ostaviti da se dinsta 20-ak minuta. Papriku iseći na kocke, staviti u šerpu a potom dodati paradajz pelat i crvenu mlevenu papriku. Kuvati još 15-ak minuta i preliti neutralnom pavlakom. Servirati uz raženi hleb i ukrasiti po želji.
Sadržaj masti i aterogenih zasićenih masti u ovom obroku veći je od preporučenog. Da bi smanjili količinu masti u obroku, pre pripreme jela uklonite kožicu sa pilećih bataka i smanjite količinu neutralne pavlake u završnoj fazi pripreme jela.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 5.5 g