Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. šnicle propržiti u tiganju na dve kašike ulja, a po potrebi dodati i malo vode. Kada meso porumeni, izvaditi ga na tanjir. Praziluk i šargarepu iseckati na kolutove, bukovače na rezanca, te dodati u ulje u kome se dinstalo meso. Povrće dinstati oko 10 minuta, pa ga posoliti i dodati pavlaku. Sos kuvati još 5 minuta kako bi se zgusnuo. šnicle servirati na tanjir, preliti ih sosom, te poslužiti uz bareni pirinač
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3 g