U ključaloj vodi obariti listove kelja i procediti, a vodu sačuvati. Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, dodati beli luk, narendanu šargarepu i celerov list. Kratko propržiti, dodati pileće mleveno meso, prodinstati i na kraju dodati deo parmezana. Na list kelja staviti po malo pripremljene smese od mesa, uviti sarme i poređati u vatrostalnu posudu. Preliti vodom u kojoj se kelj kuvao, posuti preostalim parmezanom i zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Sarme servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb i kiselu pavlaku.
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 4 g