U činiji pomešati vino, tucanu papriku, so i biber. Kotlete ribe staviti u marinadu i ostaviti da odstoje. Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Ređati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće. Krompir iseći na tanje kolute i staviti u činiju. Dodati luk iseckan na rebarca, posoliti, pobiberiti, preliti bundevinim uljem i jabukovim sirćetom i promešati. Servirati pikantnog šarana na tanjir uz krompir salatu sa bundevinim uljem i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 745 kcal
Natrijum - 764 mg
Masti - 40 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 372.5 kcal
Natrijum - 382 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 4 g