U šerpu sipati sok od paradajza i belo vino i ostaviti da kuva dok ne proključa. Dodati filete soma isečene na manje komade, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se kuva oko 15 minuta. Gotovo jelo posuti peršunovim listom i servirati preko obarenog krompira.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 398 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 199 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2.5 g