Kelj oprati, iseći na osmine pa prokuvati nekoliko minuta u vreloj vodi. Crni luk sitno iseći i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati krompir, isečen na kockice, kratko propržiti, pa dodati isečen beli luk. Začiniti, promešati i dodati oceđen kelj. Masu preručiti u vatrostalnu činiju, poravnati pa preko staviti začinjene pileće batake. Peći u rerni 45 minuta na 200*C. Uz batake sa keljom poslužiti ražani hleb, a po želji servirati i kriške paradajza kao salatu.
Nekada je jedan od kraljeva Francuske, prilikom inauguracije, svojim zemljacima obećao da će tokom njegove vladavine svaka porodica imati u loncu bar po jedno pile, za nedeljni ručak. Danas je pileće meso gotovo svima dostupno i njegova potrošnja se povećala, pre svega, zbog potrebe da se u ishrani smanji masnoća. Piletina bez kožice ima najmanji sadržaj masti od svih vrsta mesa.
Porcija za odraslu osobu - 620 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 8 g