Toggle Navigation

 

Pastrmka sa povrćem

Pastrmke se u Evropi uzgajaju još od 15. veka.

Plativoo
Priprema

Pastrmke posoliti, pobiberiti, napuniti kriškama limuna i lagano peći na delu maslinovog ulja.

Tikvice, bareni krompir i patlidžan iseći na kolutove i izgrilovati na preostalom maslinovom ulju. Povrće ocediti od masnoće koju je upilo tokom pečenja, a u istom tiganju kratko propržiti sitno iseckan beli luk i bosiljak, dodati čeri paradajz i grilovati oko 2-3 minuta.

Servirati pastrmke sa grilovanim povrćem i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Porcija za odraslu osobu - 555 g

Belančevine - 58 g

Belančevine (%) - 41 %

Masti - 31 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 171 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 329 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Porcija za odraslu osobu - 277.5 g

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 85.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Natrijum - 164.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 pastrmke
    • 1 limun
    • 150 g tikvica
    • 150 g patlidžana
    • 150 g barenog krompira
    • 200 g čeri paradajza
    • 2 čena belog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber
    • bosiljak