Pastrmke posoliti, pobiberiti, napuniti kriškama limuna i lagano peći na delu maslinovog ulja.
Tikvice, bareni krompir i patlidžan iseći na kolutove i izgrilovati na preostalom maslinovom ulju. Povrće ocediti od masnoće koju je upilo tokom pečenja, a u istom tiganju kratko propržiti sitno iseckan beli luk i bosiljak, dodati čeri paradajz i grilovati oko 2-3 minuta.
Servirati pastrmke sa grilovanim povrćem i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Porcija za odraslu osobu - 555 g
Belančevine - 58 g
Belančevine (%) - 41 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 171 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 329 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Porcija za odraslu osobu - 277.5 g
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 85.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 164.5 mg
Vlakna - 2.5 g