Krompir očistiti i skuvati. U tiganj staviti iseckan crni luk, meso, začine i malo vode. Dinstati dok ne ispari sva tečnost. Skuvan krompir procediti, izmiksirati, dodati puter, muskatni oraščić i mleko. Meso rasporediti u nauljenu tepsiju, prekriti pireom, posuti rendanim kačkavaljem i zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.
recept by Boško
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 385 kcal
Natrijum - 467 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal
Natrijum - 233.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g