Pomešati tunjevinu i bareni pirinač, posoliti, pobiberiti, dodati peršunov list i promešati. Pripremljenu masu uviti u listove kupusa kao sarmu i staviti u vatrostalnu posudu. Naliti vodom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 35 minuta. Sarme servirati na tanjir i poslužiti sa ražanim hlebom.
Sadržaj natrijuma u jednoj porciji ovog obroka višestruko premašuje dnevno preporučenu količinu natrijuma. Ovaj obrok nije pogodan za osobe sa visokim krvnim pritiskom.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 3175 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 1587.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2.5 g