Crni i beli luk iseći krupno, praziluk na kolutiće, a meso na kocke. Na dno nauljenog lonca staviti deo isečenog luka, zatim dodati meso i prekriti preostalim lukom. Dodati so, biber, mlevenu crvenu papriku, dodatak jelu, preliti sirćetom i uz povremeno dodavanje manje količine vode kuvati na laganoj vatri 45 minuta. Na ukrašen tanjir servirati gotovo jelo i poslužiti sa kukuruznim hlebom.
Teletina se ubraja u „mršava“ mesa i zbog toga se u brojnim receptima preporučuje dodavanje različitih masnoća. Za aspekta zdravlja i pravilne ishrane, dobre strane ovog mesa sačuvaćete barenjem, dinstanjem na vodi ili dodavanjem male količine maslinovog ulja.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g