Meso začiniti dodatkom za jelio, sitno isečenim belim lukom i biberom. Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati meso i preliti sokom od nara i vodom. Prekriti folijom i peći u rerni 30 minuta na 200 °C. Po potrebi doliti još vode. Kada meso omekša, izvaditi ga i staviti na oval. Umak od pečenja procediti, dodati u njega sok od limuna, razmućen gustin i kuvati 10 minuta. U gotov umak dodati zrna nara i preliti meso. Odreske servirati uz baren prokelj, klipčiće kukuruza i krišku integralnog hleba.
Prokelj je vrsta kelja koji pripada porodici krucifera, sa glavicama veličine 3-4 cm koje imaju znatno više hranljivih sastojaka u odnosu na najbliže rođake, kupus i kelj. I procenat minerala i vitamina veći je od onog u kupusu. Najbolje je pripremiti ga na najjednostavniji način, kuvanjem na pari ili u vodi.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 5.5 g