šarana iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na delu ulja. Zagrejati ostatak ulja i kratko propržiti čeri paradajz. Na tanjir servirati bareni krompir, posuti ruzmarinom, dodati šnicle šarana i čeri paradajz. Dekorisati kriškama limuna. Glavno jelo servirati toplo.
Ruzmarin je vrlo aromatičan začin kojim se začinjava meso i riba a često se stavlja i na kuvan ili pečen krompir. S obzirom na to da ruzmarin sadrži supstance koje stimulišu imunološki sistem, poboljšavaju cirkulaciju i varenje hrane, može se reći da se njegov miris povezuje i sa dobrim zdravljem.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 152.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 1.5 g