Toggle Navigation

 

Musaka sa mladim lukom

Jelo za prave sladokusce.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju kratko izdinstati iseckan mladi luk, šargarepu, beli luk i mleveno pileće meso.

U nauljenu tepsiju ređati sastojke sledećim redom: krompir isečen na kolutove, meso, kolutovi patlidžana, meso, kolutovi tikvica, meso, iseckan bosiljak i na kraju kolutovi paprike i paradajza.

Musaku staviti u rernu i peći 20 minuta na temperaturi od 180°C.

Musaku izvaditi iz rerne, preliti tzv. „rojal“ masom (jaja umućena sa kiselom pavlakom) i peći još 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 630 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Belančevine - 58 g

Belančevine (%) - 42 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 349 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 413 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 315 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 174.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 206.5 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g mlevenog pilećeg mesa
    • 2 veze mladog crnog luka
    • 100 g šargarepe
    • 2 čena belog luka
    • 200 g krompira
    • 200 g patlidžana
    • 200 g tikvica
    • 200 g paprike
    • 200 g paradajza
    • 4 jajeta
    • 200 g kisele pavlake
    • so,
    • biber
    • bosiljak
    • 2 kašike ulja