Na zagrejanom ulju kratko izdinstati iseckan mladi luk, šargarepu, beli luk i mleveno pileće meso.
U nauljenu tepsiju ređati sastojke sledećim redom: krompir isečen na kolutove, meso, kolutovi patlidžana, meso, kolutovi tikvica, meso, iseckan bosiljak i na kraju kolutovi paprike i paradajza.
Musaku staviti u rernu i peći 20 minuta na temperaturi od 180°C.
Musaku izvaditi iz rerne, preliti tzv. „rojal“ masom (jaja umućena sa kiselom pavlakom) i peći još 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 630 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Belančevine - 58 g
Belančevine (%) - 42 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 349 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 413 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 174.5 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 206.5 mg
Vlakna - 4 g