Toggle Navigation

 

Musaka od soje i tikvica

Tikvice, između ostalog sadrže i vitamin C i beta karoten, koji učestvuju u procesima koji sprečavaju oksidaciju holesterola.

Plativoo
Priprema

Tikvice iseći na šnite i izgrilovati.

Jaja i pavlaku za kuvanje umutiti.

U odgovarajuću nauljenu tepsiju ređati red tikvica, zatim red soje, pa red izrendane fete, preliti jajima i pavlakom i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Musaku od soje i tikvica staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 535 kcal

Belančevine - 57 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 46 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 21 g

Holesterol - 175 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 801 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal

Belančevine - 28.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 10.5 g

Holesterol - 87.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 400.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g tikvica
    • 200 g hidriranih komadića soje
    • 250 g feta sira
    • 3 kašike ulja
    • so,
    • biber
    • 5 jaja
    • 200 ml pavlake za kuvanje