Na maslinovom ulju propržiti meso isečeno na kocke, začiniti, dodati iseckan crni i beli luk i dinstati. Papriku, sušenu papričicu i paradajz iseći na manje komade, dodati u meso, začiniti origanom i koprom i sve preliti pivom. Kuvati mućkalicu 20-ak minuta, servirati i poslužiti uz crni hleb.
Pivo se proizvodi više od 8000 godina i s razlogom je našao svoje mesto u kulinarstvu. Pivo odlično razmekša meso, pa se koristi za mariniranje čvrstih i velikih komada mesa, poboljšava ukus jelima od piletine, a ne treba zaboraviti ni njegova svojstva u podizanju testa.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 1015 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 507.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3.5 g