Toggle Navigation

 

Meso i bašta

Beli luk sadrži više od 200 biološki aktivnih supstanci, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline i enzime. Izuzetno je bogat manganom, selenom, fosforom, vitaminom C i vitaminom B6. Beli luk je hiljadama godina poznat kao lekovita biljka širokog spektra delovanja.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na kocke (približno 2 cm x 2 cm), začiniti, promešati i propržiti na zagrejanom puteru. Izvaditi meso sa strane, a u isti tiganj staviti naseckan beli i crveni luk, tikvice i papriku. Propržiti par minuta, dodati kukuruz i promešati. Sipati biljnu pavlaku i kada proključa vratiti meso, začiniti i promešati. Servirati i posuti iseckanim peršunom i bosiljkom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 314 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 109 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 157 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 54.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 20 g putera
    • 2 cena belog luka
    • 150 g crvenog luka
    • 200 g tikvica
    • 300 g sveže paprike
    • 250 g kukuruza šećerca
    • 200 ml biljne pavlake
    • so, biber
    • peršunov list
    • bosiljak