Meso iseći na kocke (približno 2 cm x 2 cm), začiniti, promešati i propržiti na zagrejanom puteru. Izvaditi meso sa strane, a u isti tiganj staviti naseckan beli i crveni luk, tikvice i papriku. Propržiti par minuta, dodati kukuruz i promešati. Sipati biljnu pavlaku i kada proključa vratiti meso, začiniti i promešati. Servirati i posuti iseckanim peršunom i bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 314 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 109 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 157 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 54.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2 g