Biftek posoliti, pobiberiti i ispeći na malo zagrejanog maslinovog ulja. Na tanjir servirati rukolu. Srednje pečen biftek iseći, staviti na rukolu, preliti maslinovim uljem i balzamikom. Preko bifteka narendati listiće parmezana i servirati. Mediteranski biftek poslužiti odmah.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 422 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 211 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 2 %
Vlakna - 0.5 g