Sa bataka i karabataka odstraniti kožu, začiniti ih, staviti u posudu, dodati prezlu, indijske orahe, med, kečap i usitnjeni beli luk i đumbir. Dobro promešati i ostaviti da bataci odstoje pola sata. Puter zagrejati u šerpici. Batake poređati u vatrostalnu posudu, preliti rastopljenim puterom i staviti da se peku 35 minuta u zagrejanu rernu na 200*C. U tiganju zagrejati ulje i grilovati šampinjone. Servirati pečene medeno aromatične batake uz grilovane šampinjone. Poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 1190 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 595 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4.5 g