File iseći na medaljone, začiniti ih i staviti da se peku. U drugom tiganju otopiti puter, dodati grašak i pirinač i lagano promešati. Gotove medaljone izvaditi na tanjir, a na preostalom ulju nakratko propržiti brašno pa postepeno, uz stalno mešanje, dolivati mleko. Kuvati 3-4 minuta pa dodati izdrobljenu gorgonzolu i mešati dok se ne rastopi. Servirati na tanjir pirinač sa graškom i medaljone, preliti plavim sosom i poslužiti uz kriške svežeg paradajza.
Prilog od barenog graška i pirinča sadrži namirnice koje su idealno iskombinovane. Mahunarke su bogate složenim ugljenim hidratima i značajan su izvor proteina velike biološke vrednosti, dok žitarice i sveže povrće sadrže sve neophodne aminokiseline za ljudski organizam.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 645 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 4.5 g