Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, tikvice, šargarepu i papriku. Izdubiti paradajz tako da ostane tanak mesnati sloj uz koru, a preostalu masu pomešati sa prženim povrćem. Dodati začine i dobro promešati, a zatim napuniti izdubljene paradajze. Preko punjenih paradajza narendati tofu sir i zapeći ih u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200*C. Jelo servirati uz prepečeni tost hleb.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 180 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 5 g