Zagrejati deo ulja u tiganju.
Bareni krompir grubo usitniti i staviti u tiganj. Dodati naseckan mladi luk, so, biber i promešati.
Čeri paradajz iseći na polovine, staviti u pouljenu tepsiju, posuti sitno iseckanim belim lukom i bosiljkom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C, 20-ak minuta.
Losos zaseći ne nekoliko mesta, posoliti i ispeći na zagrejanom ulju.
Servirati lososa na krompir salati i dodati čeri paradajz.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Tiamin - 500 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 89 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Vlakna - 18 g
Natrijum - 270 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Tiamin - 250 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 44.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Vlakna - 9 g
Natrijum - 135 mg
Vlakna - 3 g