Na maslinovom ulju propržiti na kocke iseckan crni luk i piletinu. Ljutu papričicu iseckati i dodati u meso. Kratko propržiti, naliti belim vinom, a kada vino ispari dodati paradajz pelat, bosiljak i začiniti. Na kraju dodati prethodno obareno povrće, promešati i servirati na tanjir uz integralni hleb.
Zahvaljujući izvrsnom ukusu, nutritivnim karakteristikama i mogućnostima pripreme na bezbroj različitih načina piletina je veoma popularna namirnica. Meso piletine predstavlja najčešći izvor proteina na trpezama širom sveta i odlična je zamena za crvena mesa tokom cele godine. Ne zaboravite da prilikom kupovine proverite zdravstvenu ispravnost mesa.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 7 g