Pastrmku očistiti, oprati, posoliti i napuniti kriškama limuna i grančicama ruzmarina. Ispeći pastrmke na delu zagrejanog ulja.
Krompir iseći na kockice i kratko sotirati na rastopljenom puteru.
Zelenu salatu začiniti preostalim uljem i sokom od limuna.
Servirati pastrmku i krompir uz zelenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 305 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 152.5 mg
Vlakna - 1.5 g