Toggle Navigation

 

Limun pastrmka sa zelenom salatom

Pastrmka sadži izrazito veliki procenat gvožđa, pa se preporučuje za ishranu ljudi koji pate od anemije, kao i kod rekonvalescenata, a preporučuje se i u trudnoći.

Plativoo
Priprema

Pastrmku očistiti, oprati, posoliti i napuniti kriškama limuna i grančicama ruzmarina. Ispeći pastrmke na delu zagrejanog ulja.

Krompir iseći na kockice i kratko sotirati na rastopljenom puteru.

Zelenu salatu začiniti preostalim uljem i sokom od limuna.

Servirati pastrmku i krompir uz zelenu salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 305 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 152.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pastrmke
    • so,
    • ruzmarin
    • 1 limun
    • 2 kašike ulja
    • zelena salata
    • 200 g barenog krompira
    • 10 g putera