Na zagrejanom ulju ispeći isečene i začinjene lignje i dagnje.
Dodati isečene šampinjone i šitake, bareni krompir i masline, začiniti i kratko propržiti.
Servirati lignje i dagnje sa gljivama i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 271 mg
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 1287 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 135.5 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 643.5 mg
Vlakna - 3 g