Teletinu izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i ispeći na polovini ulja. Drugu polovinu ulja zagrejati i propržiti šampinjone isečene na listove. Dodati kiselu i neutralnu pavlaku i vorčester sos, začiniti i prokuvati. šnicle poređati u tepsiju, preliti sosom od šampinjona i odgore staviti listove sira. Jelo zapeći 10-ak minuta na 180*C. Servirati na tanjir, posuti narom, dekorisati slatkom pavlakom i poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 665 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 157 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 332.5 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 78.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2.5 g