Kare izlupati tučkom za meso. Meso začiniti i grilovati na delu ulja. Na drugoj polovini ulja kratko propržiti naseckanu dimljenu šunku, dodati isečen crveni i zeleni kupus i dinstati par minuta. Servirati kare na tanjir uz prilog od kupusa, posuti susamom i poslužiti uz ražani hleb.
Ovaj obrok se odlikuje veoma velikim udelom kako ukupnih, tako i zasićenih, aterogenih masnoća u ukupnoj energetskoj vrednosti obroka zbog čega se ne preporučuje osobama koje imaju aterosklerozu, srčana oboljenja ili dijabetes.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Natrijum - 905 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Natrijum - 452.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 47.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 5.5 g