Piletinu istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, posuti rendanim trapistom, staviti odgore pečenicu, urolovati i uviti u alu-foliju. Krompir iseći na kriške i staviti ga u vatrostalnu činiju, dodati pripremljeno meso i peći u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta na 200*C. Pečenu piletinu izvaditi iz folije. Lisnato testo rastanjiti i urolovati piletinu, premazati izlupanim žumancetom i peći dok testo ne porumeni. Servirati uz krompir.
Lisnato testo predstavlja jedan od izvora transmasnih kiselina, koje, poput zasićenih masnih kiselina, povećavaju nivo "lošeg” LDL holesterola u krvi i doprinose stvaranju masnih naslaga na zidovima arterija. Pored lisnatog testa transmasne kiseline se nalaze još i u margarinu i drugim industrijski proizvedenim masnoćama
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g