Krmenadle začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.
Pečenu papriku iseći na uske trake, propržiti na preostalom ulju oko 2-3 minuta, a zatim dodati kajmak. Kuvati dok se kajmak ne rastopi.
Servirati krmenadle uz prilog od pečenih paprika u kajmaku.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 840 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 69 g
Masti (%) - 74 %
Zasićene masti - 29 g
Holesterol - 205 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 155 mg
Masti - 34.5 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 14.5 g
Holesterol - 102.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Vlakna - 1.5 g