Rastopiti mast, dodati sitno iseckan crni luk i slaninu i propržiti. Dodati kiseli kupus, preliti sa malo vode i kuvati uz povremeno mešanje, dok kupus blago ne „zagori“.
Kotlete posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Zagrejati bujon, dodati palentu i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Šampinjone izgrilovati na preostalom ulju, izvaditi iz tiganja, a u istu masnoću sipati pavlaku za kuvanje. Kuvati dok ne proključa, posoliti, začiniti crvenom mlevenom paprikom i kuvati sos dok se ne zgusne.
Servirati palentu, preliti sosom i preko nje staviti šampinjone, dodati na tanjir kiseli kupus i kotlete i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 1004 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 88 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 157.5 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 502 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 0.5 g