U činijici izmešati jabukovo sirće, smeđi šećer i žalfiju i napraviti preliv. Odvojiti 1 kašičicu preliva sa strane.
Meso iseći na kocke i začiniti. U tiganju zagrejati ulje, dodajte komade mesa i pržiti sa svih strana 6-8 minuta. Pred kraj kuvanja sipati deo preliva u meso.
Izvaditi meso na tanjir i poklopiti kako bi ostalo toplo.
Crveni kupus i luk sitno iseći, staviti u tiganj i kuvati uz mešanje oko 6 minuta. Zatim dodati preostali preliv, cimet i iseckane kruške.
Kad jelo proključa sniziti temperaturu i na laganoj vatri kuvati još 5 minuta.
Servirati na tanjir crveni kupus sa kruškama i kockicama svinjetine.
Posuti jelo suvim listićima žalfije i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 233 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 116.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3.5 g