Crni luk sitno iseći i prodinstati na zagrejanom ulju. Kada luk porumeni, dodati jagnjetinu isečenu na kocke. Uz povremeno dolivanje vode dinstati oko sat vremena na laganoj vatri. Dodati paradajz isečen na kocke, začiniti i kuvati još 5 minuta. Opran spanać dodati jelu i kuvati par minuta. Začiniti i servirati uz crni hleb.
Spanać sadrži vitamine B grupe, koji su važni za metabolizam ugljenih hidrata, jačaju nerve, zaslužni su za lepu kosu, kožu i nokte, vitamin C koji jača imunitet organizma kao i beta-karoten koji je važan antioksidans.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 765 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Natrijum - 382.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3 g