Povrće očistiti, iseći i poređati po pouljenom dnu pekača, poklopiti i staviti u zagrejanu rernu na 220*C da se peče pola sata. Zatim dodati jagnjetinu i peći poklopljeno oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Pred kraj pečenja jelo začiniti, a kada je gotovo skinuti poklopac i zapeći još 10 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 217 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 57 g
Belančevine (%) - 43 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 108.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 28.5 g
Belančevine (%) - 21.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Vlakna - 3 g