Toggle Navigation

 

Jagnjetina sa povrćem u pekaču

Sveža jagnjetina se u frižideru može čuvati najduže dva dana a u zamrzivaču dva do tri meseca. Jagnjetina se kuva ili peče vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.

Plativoo
Priprema

Povrće očistiti, iseći i poređati po pouljenom dnu pekača, poklopiti i staviti u zagrejanu rernu na 220*C da se peče pola sata. Zatim dodati jagnjetinu i peći poklopljeno oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Pred kraj pečenja jelo začiniti, a kada je gotovo skinuti poklopac i zapeći još 10 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 217 mg

Masti - 23 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 165 mg

Belančevine - 57 g

Belančevine (%) - 43 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 108.5 mg

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 82.5 mg

Belančevine - 28.5 g

Belančevine (%) - 21.5 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 2 kg jagnjetine
    • 500 g šargarepe
    • 1 kg krompira
    • 300 g prokelja
    • 4 kašike ulja
    • dodatak jelu