Jagnjetinu iseći na komade, staviti u šerpu, preliti vodom i kuvati. Na ulju propržiti naseckan crni luk, dodati beli luk, iseckanu šargarepu, boraniju i kratko propržiti. Staviti brašno, crvenu mlevenu papriku i začine. Preliti vodom u kojoj se jagnjetina kuvala. Promešati, staviti ljutu sušenu papričicu i iseckan paradajz i prokuvati par minuta. Servirati pripremljenu boraniju uz jagnjetinu i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Sveža jagnjetina se u frižideru može čuvati najduže dva dana a u zamrzivaču dva do tri meseca. Jagnjetina se kuva vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 6.5 g