Meso iseći na kocke dimenzije 2 x 2 cm. Papriku iseckati takođe na komade iste veličine, a tikvicu na kolutove prečnika 1 cm. Pripremljene namirnice nizati naizmenično na drvene ili metalne štapiće, začiniti i složiti u podmazan pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 200*C, uz povremeno okretanje, oko 30 minuta. Uz gotove ražnjiće servirati zelenu salatu začinjenu sokom od limuna i poslužiti uz krišku kukuruznog hleba.
Zahtevima današnjeg tržišta za niskokaloričnom hranom prilagodili su se i proizvođači svinjskog mesa posebnim procesima hranjenja. Danas meso svinjetine sadrži za oko 30% manje masti nego pre 20 godina. Delovi sa najmanje vidljive masti su ujedno i najmanje kalorični. Pripremom bez dodatka masnoća (kuvanje i gril) ukupna količina masti će biti u granicama prihvatljivog.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 47.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g