U šerpi otopiti mast, dodati iseckan crni luk, propržiti, pa dodati na kocke isečeno meso divljači. Posoliti, dodati kocku za supu i lagano dinstati uz povremeno dodavanje vode. Kada je meso 70% kuvano, umešati senf, mlevenu crvenu papriku, dodati biber i paradajz pire, naliti belim vinom i sve zajedno kratko prokuvati. Servirati uz bareni krompir i crni hleb.
U većini slučajeva veprovina se može pripremiti kao svinjetina, ali je potrebno da odstoji u kuvanoj marinadi pre pripreme kako bi postala mekša i izgubila karakterističan miris divljači. U kulinarstvu se najčešće se upotrebljava but vepra, a meso divljači se danas može uvek nabaviti u dobro snabdevenim supermarketima.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 810 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 405 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4 g