Tunu začiniti, preliti uljem i ostaviti da odstoji. Zagrejati tiganj, staviti tunu i lagano ispeći.
Bademe kratko propržiti, dodati ispržene tikvice i preliti pavlakom za kuvanje.
Servirati tunu sa sosom od povrća i badema.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 257 mg
Masti - 37 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 128.5 mg
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 1.5 g